Kapitel Ett

"Detta kapitel. Kapitel Ett, börjar med en tid lik våran. Det kan vara framtiden eller dåtiden. Bestäm själv hur du vill ha det, men tänk på att du måste hålla dig kvar vid tanken hela tiden. Släpp den aldrig, för om du släpper den så släpper du fattningen också.

”Letty. Letty, snälla vakna nu. Du måste till skolan!” Jag hör hur hon plockar undan i köket, en kaffekopp som hon nyss druckit ur och läst sin morgontidning med. Vilken dag är det idag? Jag vet inte. Kanske måndag? Eller Torsdag? Jag vet inte, orkar inte veta heller. Hur mycket är kl... ”Letty! Stig upp nu! Du blir sen till skolan!” Gud vad hon ska tjata då, jag är ju vaken. Och om jag blir sen till skolan gör det väl inget. Jag lär mig ju ingenting där? Hon vet hur jag har det där, men hon vill väl inte inse det. ”Letty! Nu vill jag inte tjata mer. Stig upp!” Men herregud, kan hon sluta någon gång? ”Ja mamma, jag ska stiga upp. Sluta tjata, du vet vad jag tycker om det!” Var var jag någonstans? Ja just det, skolan. Jag har alltid haft det svårt för skolan. Ända sedan jag började så har jag haft det svårt, och svårare blir det ju äldre jag blir. Men nu måste jag stiga upp, tillbaka till nutiden. Eller?

Jag känner rysningen genom kroppen när mina fötter når det kalla golvet. Klockan står på 07:00, min buss går om 20 minuter drygt. Jag måste skynda mig, skolan är ett måste även fast jag inte vill. Borsten genom håret, den slitna t-skirten som jag sover i slängs i tvätten, mina jeans ligger på golvet och likaså min tröja som jag ska ha på mig. Väskan är där uppe och mamma har säkert brett några mackor till mig. Hon vill ju alltid att jag ska äta innan jag går till skolan, gulliga mamma. Hon bryr sig alldeles för mycket om mig egentligen. Jag släcker nattduksbordslampan innan jag går upp för trapporna till övervåningen och till de verkliga livet.
Verkligheten som jag lever i men inte vill veta av längre."

Hoppas inte det tar alltför långt tid att läsa!
(och detta är INTE hela kapitel Ett!!)
Släng gärna in en kommentar om vad ni tyckte,
Något jag kanske ska ändra på?
Något som verkade konstigt?
Kommentera gärna och säg vad ni tycker! (:



Innan du kommenterar så vill jag gärna berätta följande;

- Du är inte Anonym, jag kan se din IP adress.
- Att ta mina bilder är förbjudet!
- Kränkande kommentarer raderas.
- Jag svarar gärna på dina kommentarer.
- Om du har någon fråga så ställ den HÄR .

Kontakta mig? - [email protected]

Tack för din kommentar och välkommen åter!



♥ Mallan Brallan ♥

svar: jag tyckte det va bra skrivet :)

2011-01-07 > 23:33:42
BLOGG: http://mallanbrallans.blogg.se/
Laramore ^^

Bra skrivet, vill gärna ha en fortsättning :3

2011-01-10 > 13:25:40
BLOGG: http://laramore.blogg.se/
Cecilia

Det var jag som kommenterade för ett tag sen att jag skulle läsa nån gång när jag får tid. Har läst igenom alla nu. Tycker du är duktig på att skriva och läser gärna mer. :) Jag kanske lägger upp något jag skrivit på bloggen någon gång.

2011-01-14 > 18:53:21
BLOGG: http://calatalo.blogg.se/
Mirre

Wow! Du är jätteduktig :) Man vill ju bara läsa mer på en gång!

2011-02-28 > 21:32:09
BLOGG: http://mirriziz.blogg.se/

NAMN:

MAIL:

BLOGG:


KOMMENTERA:


Är du här ofta?