klippning

FÖRE;


EFTER;
(mobil bild & nyvaken därav en lite konstig bild)

110630

Hemma nu. Varit hemma i kanske typ 30 minuter, något mer.
Hinner inte blogga, ska träffa en kompis snart. Berättar troligtvis ikväll hur det var och bilder kommer nog upp i samma inlägg då! slänger väl kanske in ett sms inlägg när jag är med polaren. Har ju klippt mig (igår) och mamma färgade håret på mig igår med efter klippningen. Så skickade ett MMS till bloggen imorse med en bild på mitt nya hår. Så lägger upp en bild med före och efter i ett nytt inlägg.

hemåt

Nu har vi börjat köra från Öland. Djurparken var väl inte sån som jag hade förväntat mig men trevligt hade jag ändå :)

över bron till Öland

Nu börjar vi köra över bron till Öland. Verkligen mysigt.

ny klippt

dsc00217_ (MMS)

Syns kanske inte jätte mycket på denna bilden men jag har klippt mig iallafall :) blev nöjd även fast det kanske blev lite för kort på ena sidan.

väntar

Sitter och väntar på Emma och Julia, dom kommer vid 8. Steg upp vid kvart över 6 idag. Kände mig verkligen jätte seg men nu börjar det bli lite bättre. Har hunnit ladda både mobilen och mina kamera batterier. Så kommer nog bli väldigt mycket fotografering idag :) och jag har aldrig varit på Ölands Djurpark så detta kommer bli kul. Vet inte hur länge vi kommer vara där så vet inte alls när jag kommer hem. Men det gör ingenting, bara kul att vara iväg :)

inte datorn ikväll

Sätter mig inte mer vid datorn ikväll. Känner att jag inte orkar. Ska upp vid 6 imorgon då jag, Emma och Julia ska åka till Ölands Djurpark. Och pratade om att jag nog skulle lägga upp foton ikväll men då jag tror det blir väldigt mycket fotograferande imorgon så känner jag att jag väntar tills imorgon och lägger upp bilderna jag kommer ta imorgon istället. Nu är jag påväg hem, ska färga håret. Sen blir det att ta mina tabletter (inte dom för ADD) och titta på någonting på Tv kanske. Ska försöka sova tidigt ikväll så jag är utvilad tills imorgon. Men ah, skriver nog ett sms inlägg imorgon när vi är påväg till Öland yess :)

110629

Nu sitter jag förmodligen i bilen påväg till klippningen.
Var verkligen jätte segt att stiga upp idag! Men ändå steg jag upp ur sängen lite efter halv tio tror jag. Tog min tablett och åt en tallrick yoggi. Längtar verkligen efter att få klippa mig. Så skönt när någon fixar ens hår och plus att jag behöver verkligen klippa mig. Som sagt, när ni läser detta är jag påväg till klippningen. Efter att jag klippt mig blir det nog att följa med mamma in till stan kanske (hon ville det). Så vet inte riktigt när jag kommer hem isånnafall. Tar kameran med mig så blir kanske lite foton ikväll som man lägger upp!

sent i livet



SVAR;
Tycker egentligen inte det är sent i livet... Folk får inte reda på sin diagnos förens dom är vuxna liksom. Hur kom det sig att jag gjorde en utredning... Jag vet inte riktigt. Det var väl för att se om det var någonting som var "fel" då jag har haft det väldigt svårt i livet. och då blev diagnosen ADD Uppmärksamhetsstörning.

verkar, påverkar



SVAR; Jag har inte riktigt lärt mig hur det påverkar ännu. Men ADD och AD/HD är samma sak så förmodligen verkar det ju på samma sätt också. Första gången jag tog tabletten så blev jag alldeless lugn i hela kroppen och kan säga att det är underbart. Vad jag förstår på min läkare så ska jag ha enklare att koncentrera mig då jag tar tabletterna. På din fråga med vad som påverkar mig mest med mitt ADD så är jag väldigt osäker. Fick liksom reda på det för en vecka sedan. Men jag har haft väldigt svårt med skolan och att koncentrera mig på lektionerna. Om tillexempel jag sitter och ska skriva en svenska uppgift och några personer i klassen pratar med varandra eller om läraren hjälper en i klassen så slutar jag upp med allt jag gör och lyssna på vad dom säger istället. och på så sätt har jag svårt att komma igång/avsluta mina skoluppgifter. Jag märker det då jag sitter på en buss och kanske pratar med en kompis och några andra i bussen sitter och pratar, då lyssnar jag på dom. Om jag ska cykla så är jag inte uppmärksam på trafiken, likaså när jag går. Jag kan se att en bil kommer från höger och ska stanna, men jag ser inte att bilen från vänster kommer fortsätta köra tillexempel.
ADD Uppmärksamhetsstörning som sagt.

110628

Funderar på att sätta mig vid TVn en stund. Imorgon ska jag äntligen förhoppnigsvis klippa mig.
Har inte klippt mig på jätte länge och mitt hår börjar bli långt. Så klippas behöver det verkligen innan jag åker iväg. Det är Tisdag idag. Känns som de vore Söndag eller något. På Lördag ska Johnny ha kalas och då ska man dit. Ska vara en liten fotograf då ;) vad jag hört så kommer det väldigt mycket folk men jag får stå ut, har ju kameran som skyddar mig. hah. Inte nu på Fredag utan nästa Fredag så åker man nog förmodligen upp till Sollefieå (Långsele) och är där i en vecka (förhoppningsvis mer). Längtar verkligen upp dit, vill ut med båten och fiska, ligga på bryggan och sola, elda i vedspisen. Bara ta det lungt. Men självklart kommer jag ha både Kamera, mobil och dator med mig (plus internet) så kommer nog slänga in någpt blogginlägg om dagen för att berätta hur jag har det. Och tror nog att det blir att jag slänger in foton i olika omgångar den veckan med, för om jag ska slänga in alla foton när jag kommer hem så blir dom nog ganska många. Love it! (:

an orange flower



    

rösta


Klicka på bilden eller HÄR och rösta på mig :D

<3

Vaknade imorse och gick in på bloggen.
Såg att jag hade fått kommentarer och började läsa igenom dom direkt, och kan bara säga såhär; Ni som läser min blogg och kommenterar är så himla söta!! Jag uppskattar verkligen det och blir alltid så glad när jag fått en kommentar om tillexempel att jag är stark eller bara att mina fotografier är fina. Så ah, Ni är underbara mina läsare! <3

My baby girl



Busan.
Min älskling, min livsglädje.

Jag är glad att vi skaffade dig. Jag är glad att du klarade olyckan.
Jag vill aldrig mista dig. Även fast du bara är ett djur så vet jag att du förstår mig.
När jag är ledsen så hoppar du upp i knät och lägger dig och spinner.
Jag kan ligga bredvid dig och bara lyssna till dina andetag.
Som sagt, jag vill aldrig mista dig Busan!

   

bryta

Jag mår inte bra just nu. Vet inte varför. Känner för att bryta ihop.

bloggregistret

BloggRegistret.se

Rösta på mig :D
eller varför inte bli medlem där själv ? :D
klicka på länken.

110627 x2

Har precis fönat håret och bytt kläder för har duschat. Sitter i köket och lyssnar lite på RIX.fm.
Sitter och funderar på vad jag kan fixa  för middag. Tror det blir Makaroner och Schnitzel. Har ingen aning när mamma, mormor och Johnny kommer hem igen. Tittade precis om det var något bra på tv ikväll men icke. Var iallafall Cold Case vid 19 och Criminal Minds därefter. Så det är iallafall vad jag ska titta på kväll! Trodde det skulle gå någon bra film men ne. Ahja, så kan det vara ibland (:

glöm inte att du fortfarande kan anmäla dig till Dagens blogg :D
klicka på den understrukna texten så kommer du direkt till tävlingen.

glöm inte

Glöm inte att nominera mig till BLOG AWARDS 2011. det skulle betyda jätte mycket för mig!! :D fast självklart nominerar ni mig bara om ni tycker jag är värd det! (: Klicka på den understrukna texten för att komma till där man nominerar.

lilla snigel



Lilla snigel akta dig, akta dig, akta dig. Lilla snigel akta dig, annars tar jag dig.

    

110627

Ska äta mina mackor nu. Vaknade vid halv 10 typ.
Det är Måndag idag. Ingen aning om vad man ska göra. Passar ju som sagt mormors hund Uffe så tror det blir att man går en runda med honom. Ska nog fixa med en Design idag också. Har fått två mejl nu på morgonen (: Tycker det är kul att mina designer uppskattas & att folk vill beställa. Och självklart är ju designerna gratis.

In my world

110626 x2

Verkar inte vara någonting på tv ikväll. Så tråkigt. Går iallafall Cold Case vid 21.
Tittar just nu på något program där dom har en pudel tävling och färgar pudlarna rosa, har nagelack osv på dom. Jag skulle aldrig kunna göra så mot mitt husdjur!! Men nu ska jag ta lite att dricka och sen ska jag släppa ut Uffe (mormor hund som jag skrev om innan) och sen ska jag bara ta det lungt. Mamma åker iväg vid 7 imorgon så stiger väl upp vid den tiden kan jag tro.

vad ni ville se

Jag gjorde ju en "omröstning" om vad ni läsare ville se mer utav på min blogg.
Och här är resultatet. Alltså vill ni se mer Fotografier. Och lovar att jag ska försöka bli bättre på det!! (:

110626

Sitter och tittar på Paris Hilton's Dubai BFF på MtV. vaknade vid 11 idag typ.
Har fixat med designen till en tjej och tycker det börjar bli hyffsat nu! :D ska bara fixa mer på menyn tror jag. Det är Söndag idag. Vet inte riktigt vad som händer under dagen men ikväll ska jag iallafall vara hundvakt till min mormor hund, Uffe. Då mamma, mormor och Johnny ska till Tyskland imorgon. Så passar förmodligen honom från ikväll tills sent imorgon. Och justdet, glöm inte att nominera mig till BLOG AWARDS 2011. det skulle betyda jätte mycket för mig!! :D fast självklart nominerar ni mig bara om ni tycker jag är värd det! (: Klicka på den understrukna texten för att komma till där man nominerar.


Underbara "lilla" Uffe på bild :D



   

äter medicin för



SVAR; Jag äter en medicin som heter Conzerta (kan ha stavat det fel nu). och det är en medicin mot AD/HD. Min diagnos är ADD Uppmärksamhetsstörning, och ADD är nästan som AD/HD fast utan det hyperaktiva.
Hoppas du fick det svar du förväntade dig !! (:

tar tid



SVAR;
Jo jag känner att det är väldigt svårt just nu :( tabletterna ska ju göra mig "normal" och få mig att klara av vardagen enklare. Men felet är att när tabletterna slutat verka så blir allting bara så jobbigt :( och visst, jag har ju bara ätit tabletterna i snart en vecka men ändå...

stark, självsäker



SVAR; Åh tack så mycket !! :D blev verkligen jätte glad utav denna kommentaren och det värmer verkligen !! (:

försvunnit ur kroppen

Vill bara skrika just nu.
Troligen har tabletten försvunnit ur kroppen redan för kanske någon timma sedan. Men jag börjar märka det nu. Kan inte koncentrera mig på det jag håller på med och allt blir bara fel. plus på köpet är jag jätte trött så det gör ju inte saken bättre!! Men nu måste jag sluta tänka på att jag har svårt att koncentrera mig. Liksom jag är ju samma person som innan då jag fick reda på diagnosen. och nu helt plötsligt tänker man hela tiden på att allt man gör kan vara en uppmärksamhetsstörning eller att det man gör kan vara pga ADD;et. Men ah, fan, Linnea, sluta skriv. gå och lägg dig!! du tar tabletten imorgon och då kan du koncentrera dig igen.

Sandra

Denna bloggaren skriver mycket om vad som händer i häst världen. Hon lägger upp jätte fina bilder i bloggen & tydligen så är hon konstnär med ! :D Gå in på hennes blogg genom att klicka Här.
Bilden på fölet har hon tagit, men jag la till hennes bloggadress.

Blog Awards 2011

Skulle vara kul om ni som läser min blogg vill nominera mig till Blog Awards !
Om ni vill så klicka på denna länken --> BLOG AWARDS 2011 och börja nominera ! :D



Och säger ett litet Grattis till mig själv då detta är mitt 1000:onde inlägg som jag skriver !! :D
och bara för att jag är som jag är så funderar jag på att ha en liten tävling på bloggen där man kan vinna något. Men frågan är - vad vill DU vinna för något? kommentera och säg vad du kan tänka dig att vinna för något. Det kan vara en bok, något smycke, ett klädesplagg eller varför inte ett valfritt fotografi som jag tagit?

110625

Kändes som om de vore Söndag idag men tydligen inte.
Nu ska jag fixa Headern till Sanna som vann utlottningen på den :D Sover nog ensam hemma ikväll då mamma sover i stan. Vädret skiftar lite fram och tillbaka så vet inte om jag ska gå ut eller inte. Så tråkigt. Sitter och funderar lite på vad jag ska äta för middag idag också. Men nu ska jag ordna med Headern :D

Bad med Quno




Åhus med Emma, Quno & Julia.

        

Midsommar

Idag är det Midsommar yeppyepp. Solen skiner (ovanligt nog!!) fortfarande.
Vid 13 tiden så ska man följa med mamma till hennes kompisar typ, och där ska jag träffa Emelie (: vi äter gott & sen cyklar en del ner till Valje där dom har en midsommarstång. fast jag är inte så jätte sugen på det men ändå är jag sugen för det är roligt att gå ner och fotografera människorna. Skulle egentligen lägga upp en bild i detta inlägget från Midsommar förra året men då jag raderat den mappen från datorn så kan inte jag komma åt bilderna förens jag kommer hem. Men såg nu att jag iallafall har en bild från misdommar förra året. och det var tydligen det året då jag satt vid bordet och fotograferade blommorna så in i H*****E. Men kul var det!

110623 x3

Nu har jag fixat med det mobila bredbandet iallafall.
Men nu helt plötsligt så verkar det inte gå någon ström till min dator så den laddas inte, och om jag inte har sladden i så kan jag typ bara sitta vid datorn i 30 minuter. Ahja ): hoppas det löser sig !! Ska ta ut batteriet lite och se om det kanske blivit överhettat då jag hade datorn igång senast. Men nu ska jag ta en bit choklad och kolla mejlen, har en som ville att jag skulle göra en design till henne tydligen (:

EDIT; tydligen visade det sig att strömmen gått här, haha! då jag just nu är ute på en liten kolonilott så får man inte ha över en viss Watt ström (eller vad det heter). Så ska påminna mig själv nästa gång att inte ha värmefläkten OCH datorn igån samtidigt. haha.

110623 x2

Sitter på Holken just nu & fixar med det mobila bredbandet.
Blir lite små sur då jag inte fåt min kod jag behöver för att se saldot på nätet. Blir att sova här inatt med mamma, vi ska grilla hamburgare. GOTT! Imorgon är det Midsommar, blir att umgås med mammas kompisar och förmodligen kommer Emelie också så blir att man umgås mest med henne, haha. Men ska väl ut och sätta mig i solen lite medans den är framme. Nätet får vara på så länge då jag måste få den koden innan jag kan stänga ner.

vad vill du se mer utav i min blogg

Göm inte svara på frågan i min meny, längst upp! :D
eller svara här
l
v


BloggExtra.se

can't chage

smygtitt


Denna bilden är en "smygtitt" på vad för bilder som kommer upp imorgon ;D

110623

Nu ska jag äta frukost. Sitter och lyssnar på musik.
Funderar på att fixa med bilderna jag tog igår och lägga upp dom på bloggen, fast att dom kommer upp imorgon i ett tidsinställt inlägg. Får se hur jag gör. Efter frukosten blir det att ta en cigg och sen börja fundera vad för kläder man ska ha på sig på midsommar. Jag funderar på en skjorta och ett par jeans faktiskt.

Diagnos testen



SVAR; Det var så mycket så kan ha glömt lite men here we go.
Första gången när jag kom dit så fick jag sätta mig vid en dator och fick se siffran 1. Varje gång siffran 1 visade sig skulle jag klicka på musen. (detta var då typ ett uppmärksamhetstest för synen). Sen fick jag göra likadant fast att jag fick höra datorn säga siffran 1 istället. (detta var då uppmärksamhetstest för hörlsen). Sen fick jag se både siffran 1 och 2 och skulle bara klicka då jag såg siffran 1. detta höll på i kanske 15 minuter. lika så att jag fick höra datorn säga 1 och 2. och skulle då klicka när jag hörde 1an sägas. Andra gången jag var där så fick jag bygga klossar efter en ritning typ (det gick på tid), jag fick höra en del ord som te.x "Hänsynslös" och skulle då förklara vad ordet betydde (var mycket svårare ord för mig då). Sen skulle jag svara på te.x "Varför borstar man tänderna?" och sådana frågor. Tredje gången så kändes det som om allting gick på tid faktiskt. Skulle säga ord på te.x "A" och fick inte säga Namn, Städer och Djur (tror det var så) och det gick då på tid. Vad som mer gick på tid var ett minnestest. Jag fick höra kanske 5 siffror och skulle sen säga dom som jag hörde dom. Efter några gånger så skulle jag säga nummer baklänges. Och efter det så blandades Numrerna med Bokstäver. Te.x "1D7G9" och då ska jag säga nummrerna först, alltså 179 (nummerordning) och efter jag sagt numrerna så ska jag säga Bokstäverna, då alltså "DG", också i alfabetiskordning. och det gick också på tid!
Så testen handlade mycket om Ordförråd, Geometri/pussel, arbetsminne, tidsfaktor och fokus.

Tack så mycket för att du ställde denna frågan !! (:
Tycker detta faktiskt var en viktig fråga att svara på !

only was

bästa bloggaren ewwer

Fick en till idolbild skickat på mailen. Denna är från en tjej vid namn Emmy.
Tack så mycket Emmy för idolbilen, blev verkligen jätte glad!! :D

Om du känner för att skicka en idolbild till mig så gör det på; Shadowzplay.blogg@hotmail.com

skillnad



SVAR; Igår var första dagen jag tog tabletten och då låg jag vaken länge efter jag tagit den så jag var vaken när tabletten verkade. Och kan säga såhär; det var de härligaste jag känt på länge. men idag när jag tog tabletten så har jag inte märk någontig, och likaså igår eftermiddag så märkte jag ingen skillnad. men det kan ju också bero på att jag precis börjat ta dom + att jag "bara" har 18mg just nu (ska få större dos efter ett tag). Så ah, som svar på din fråga så säger jag såhär; Jag märkte första gången. Men sen har jag inte känt någon skillnad. Jag känner mig "som vanligt" liksom.

Tack för att du frågade !! (:

andra dagen

Tog ju min tablett imorse vid 8 tiden. och förmodligen har medicinen kommit ut i kroppen nu. Fast har inte märkt det så mycket som jag gjorde igår. Nu ska jag äta dom här tabletterna i ca 7 dagar & sen får jag en större dos. Äter tabletter som är på 18 mg just nu tror jag det var.

Let me see the world

110622

nästan precis uppstigen. Tandläkaren vid 11:20.
vid 16 tiden förhoppningsvis så ska Emma och Julia hämta mig och då åker vi ner till skåne någonstans och har picnik typ (: Vad som mer idag händer än tandläkaren och skåne vet jag inte. ska nog ut och ta en cigarett nu. min tablett har jag nästan precis tagit så väntar på att den ska verka. och kommer då skriva hur det känns och om jag känt någon skillnad igår osv. Men yess, nu blir det cigg & sen Teé.

skillnad



SVAR; Eftersom att det hände något några år efter att min mamma fött min bror. och mina föräldrar försökte verkligen skaffa barn men det blev inget barn...och dom försökte men nej... och då efter 13 år så blev jag äntligen till. Är förtidigt född också, hah.

happy

110621

Nästan precis hemkommen, sitter och lyssnar musik på Spotify och väntar på att klockan ska bli sent så jag kan gå och lägga mig. Imorgon ska jag stiga upp vid 8 och sen kommer bror och hämtar mig vid 10:40 för att skjutsa mig till tandläkaren. Efter tandläkaren så "kidnappar" Emma och Julia mig och vi åker till Skåne någonstans, vet inte vart än. haha (: Så vi ska typ ha picnik och kanske bada om det är fint väder. Massa mysigt. Så imorgon kommer jag nog inte blogga så jätte mycket, men förmodligen slänger jag in några inlägg på morgonen & några på eftermiddagen med SMS inlägg. och Kameran följer med imorgon och 2 stycken fulladdade batterier. så bilder ska det blir yess! Så förmodligen kommer bilderna upp imorgon kväll (beror självklart på när vi kommer hem) eller då på Torsdag någon gång under dagen. Ser verkligen fram emot det, känner att jag behöver komma lite hemifrån nu. Och förmodligen veckan efter Midsommar så åker jag upp till Norrland! och ska faktiskt försöka skaffa sånt Comviq Surf så jag iallafall kan skriva något inlägg om dagen istället för att hela tiden skicka SMS inlägg (finns knappt någon täckning där) plus att jag kommer fotografera mycket så det är enkelt för mig då att lägga upp bilder lite då och då eftersom att vi nog ska vara där i 10 dar eller något.

Svar på Frågestunden

Vad är det bästa du vet?
SVAR; Det bästa jag vet är att Fotografera, skriva Litteratur, Resa och umgås med nära&kära.

Vad är det värsta du vet?
SVAR; Spindlar. Småkryp. Fladdermöss. Mörk/djupt vatten.

Bloggar du gillar?
SVAR; Gillar alla möjliga bloggar. Men gillar mest dom som har intressanta bilder & sånna som inte är rädda för att skriva om sitt liv.

Har du några syskon?
SVAR; Ja, jag har en bror som heter Lenny som fyller 30 i år. (vi har samma föräldrar)

Vart ifrån får du din inspiration?
SVAR; Det beror på vilken insiration du menar. Fotografier, Litteratur eller vad? (: Men om jag ska berätta om min inspiration till båda så min inspiration till Litteratur är Verklighetsbaserande. Jag gillar inte att skriva om något "låssas" utan gillar mest sånt som hänt i verkligheten. Min inspiration när jag fotograferar vet jag inte riktigt hur den kommer, men det är mycket andra fotografer man tittar på hur dom fotograferar och man försöker se om det är "sitt" sätt att ta en bild på. Men alla fotografer har sitt egna sätt att ta bilder på - det finns inte två fotografer som tar likadana bilder.

Hur gammal är du?
SVAR; Jag är född 1994, alltså är jag 17 i år.

Hur länge har du fotat och skrivit?
SVAR; Jag har egentligen inte fotograferat så länge. Fick min första kamera mobil -05 då jag, min mamma och min låssas pappa skulle åka till Cran Canaria. Då fotograferade jag med mobilen. Några år efter gick jag och köpte en kamera med pappa. Blev egentligen mest ego foton på mig själv men tog också en del bilder på folk, naturen osv. År 2008 på Julafton så fick jag min Sony DSC-H10 utav min mamma, och det är den kameran ajg fotograferat alla bilder med som är i min blogg. Och kan säga att jag älskar min kamera <3 Om du vill veta mer om min kamera så klicka då på det understrukna kamera namnet och läs vad jag har för kamera.
Jag har inte heller skrivit så mycket. Jag började gilla att skriva när jag gick i 7an, alltså då jag var jag 13år. Det var under en period då jag mådde mcket dåligt och då skrev jag mycket dikter osv. Det var också då som jag började gilla engelska och jag lyssnade mycket på engelska band och fick inspiration från låtarna. När jag gick i 8-9an så började jag väl skriva mer berättelser, noveller typ. Men har tagit det på allvar nu när jag började gå i 1 ring på gymnasiet. Jag läser mycket böcker som gör att jag själv vill skriva en bok. Och ah, har väl varken fotograferat eller skrivit litteratur så länge (:

Hur började ditt foto intresse?
SVAR; Typ samma svar som frågan över. Men hur det helt började egentligen vet jag inte riktigt. Min morfar var fotograf och tror jag har det lite från honom och så.

Om du fick två erbjudanden men bara kunde välja ett,
av att bli en berömd författare och få trycka dina böcker som du är väldigt nöjd över och få en bra summa pengar. Eller bli en fotograf av alla slag, kunna publicera de och till och med få gå på stora galor med kändisar och vara där och fota allt och träffa alla där. Vad skulle du välja?
SVAR; Oj, en väldigt svår fråga som jag tänkt på mycket sen jag fick den som kommentar. Alltså ärligt talat så vet jag inte riktigt. Samtidigt så vill jag vara en känd författare och vara känd i flera år efter för mina böcker. Men samtidigt vore det as coolt att vara en fotograf också och bli känd för ens bilder. Så tyvärr låter jag svaret på denna frågan vara fiftyfifty.

Vilken är din favorit sång?
SVAR; Jag har väldigt många favorit sångar. Så kan inte välja vilken jag gillar mest (:

Vad har du för kamera + objektiv?
SVAR; Jag har en "vanlig" Sony DSC-H10, en digitalkamera. Så har inget objektiv till den. Men många tror mina bilder är tagna med en systemkamera då folk tycker bilderna är jätte fina.

Har du några percingar?
SVAR; Ja, jag har två hål i öronen och ett hål i det högra ögobrynet.

Vad är det bästa du vet att göra?
SVAR; Det bästa jag vet att göra är att fotografera, skriva, umgås med nära&kära, rida ut i skogen, resa m.m.

Varför började du blogga?
SVAR; Jag började nog blogga för att alla andra bloggade. Men sen efter några månaders bloggand så blev det väl mer och mer en fotoblogg egentligen. Jag började skriva mer "normalt" och skrev mer vuxet kan man väl säga. Men jag började blogga år 2009.

Vad skulle du ta med dig till en öde ö om du bara fick ta med två saker?
SVAR; Min kamera & en båt (självklart) man vill ju komma ifrån ön någongång ;)

Vem är din favorit bloggare?
SVAR; Jag har ingen direkt favorit bloggare, läser många olika bloggar.

Vad är din favorit maträtt?
SVAR; Jag älskar Italiensk mat!

Favorit färg?
SVAR; Lila. Svart. Blå. Röd.

Har du något drömresemål?
SVAR; Jag vill åka till Italien, USA och Irland.

När tog du din ögonbrynspiercing och gjorde du den själv lr i studio? I vilken studio i såna fall?
SVAR; Jag tog min piercing den 2 Juni 2011 & jag tog den i en studio. Studion heter Black Magic som ligger i Karlshamn.

Redigerar du dina bilder du lägger upp i bloggen?
SVAR; Nej, och om jag redigerar dom så hamnar dom i kategorin "Photoshop bilder". Jag vill att mina bilder ska vara äkta, jag vill inte redigera dom. Tycker bara det är så falskt. Man är ingen riktig fotograf då.

När fyller du år?
SVAR; jag fyller år den 15 December.

Vad är mode för dig?
SVAR; Egentligen så har jag ingen koll på mode. Men mode för mig är snygga kläder man trivs i (även om man är tjej och har pojkkläder eller tvärt om) Men mode är också egentligen sånt som alla köper osv. men enligt mig är det inte mode faktiskt.

Går du i någon sport?
SVAR; Jag har gått i handboll men slutade. Nu rider jag, så ah. om man räknar ridning som en sport så ja, jag går i någon sport. (:

Vilken stad föddes du i?
SVAR; Jag föddes på sjukhuset i Lund men är uppväxt i en by utanför Sölvesborg.

Var bor du?
SVAR; Jag bor i en by utanför Sölvesborg.

Älskar du din mamma eller pappa mest?
SVAR; Jag älskar båda två lika mycket.

Hur länge har du varit intresserad utav fotografering?
SVAR; Det kan jag egentligen inte svara på men intresset blommade verkligen upp då jag fick min "riktiga" kamera år 2008 på Julafton.

Vart får du din insperation ifrån? När det gäller utseendet?
SVAR; Oj, det har jag egentligen ingen aning om. Det jag bryr mig mest om är att jag ska vara nöjd om hur jag ser ut.

Idolbild

Åh vad gulligt !! Läste igenom min mail och hittade denna söta bilden som en tjej vid namn Jonna hade skickat !! (:
Så Tack så mycket Jonna ! <3 Det värmer verkligen.

om du känner för att skicka en Idolbild till mig så gör det på; Shadowzplay.blogg@hotmail.com

Vad är

Vad är AD/HD uppmärksamhetsstörning?

SVAR; AD/HD uppmärksamhetsstörning är barn/ungdomar/vuxna som är ouppmärksamma, lättdistraherade, som fort tröttnar på vad de gör och har svårt att organisera sina aktiviteter. Man börjar lätt göra annat istället för att göra det man ska helt enkelt. Och jag har ADD Uppmärksamhetsstörning. Mer om det kan du läsa i detta inlägget.

lika bra som



SVAR; Alltså jag kan ju inte säga "Ja självklart, min kamera är ju bäst" för jag vet att det finns bättre systemkameror än min digitalkamera. Men en del systemkameror är faktiskt sämre än min kamera, så ja. jag kan väl säga att ja, mina kamera är lika bra som en systemkamera men bara det att den kanske inte har lika bra zoom och likadana inställingar som en system. Men, det beror mycket också på hur man är som fotograf. En del personer som knappt fotograferar tar inte lika fina bilder som en erfaren fotograf, varesig dom fotograferar med en mobilkamera eller med en system. Men erfarna fotografer kan få bra bilder varesig den fotograferar med en mobilkamera, systemkamera eller en digitalkamera.

första dagen

Idag är första dagen jag tar min tablett, så nu ska jag berätta lite om hur jag känner just nu.
Jag tog tabletten imorse vid 6. låg vaken ganska länge (kunde inte somna om) och helt plötsligt känner jag ett lugn i hela kroppen. Det är jätte svårt att förklara men kan säga att det var underbart! somnade och steg upp nu vid 9 tiden. Har inte riktigt märkt någonting just nu och känner inte det "lugnet" i kroppen längre, men det kanske kan bero på att jag precis vaknat och är fortfarande nyvaken.
Plus att min doktor berättade att denna tablett håller i 12 timmar. så när man tar den så får man första "dosen" och efter 6 timmar så får man andra "dosen". Och det bästa är att jag bara behöver ta en tablett för dessa 12 timmarna.

110620 x2

Nu ska jag spela klart C.A och sen ska jag lägga mig i sängen.
Sov i typ 5 timmar inatt så har mycket att ta igen känner jag. fast känner mig inte trött som i att jag vill sova men är ändå trött. haha, svårt att förklara. Men ah, imorgon ska jag försöka stiga upp vid 8 också, för att känna hur dagen blir. Mamma jobbar till 4 så har dagen för mig själv, känns ändå ganska skönt. C.A spelet väntar på mig nu ;) ska fortsätta spela. Ha en bra dag nu alla :D och glöm inte att klicka HÄR.

"strongt gjort"

Blev så glad utav denna kommentaren att jag kände för att lägga upp den (:
denna bloggen är bra, så kommer länka till hennes blogg också.
Så klicka på bilden för att komma till hennes blogg.

110620

Sitter och svara på kommentarer och lyssnar lite på musik. Börjar bli trött faktiskt.
Dagen idag har varit helt okej även fast det beskedet om diagnosen. Och imorgon börjar första dagen med tabletterna, hoppas jag kommer knna skillnad. Skulle liksom vara kul att berätta för er läsare vad skillnaden r när jag äter tabletterna och inte äter dom. Trodde det skulle vara någon bra film på TV ikväll men jag hade tydligen fel, fanns ingen film alls som lockade mitt intresse. Så istället tror jag att jag ska spela Combat Arms ikväll med en kompis & dricka Teé och lyssna en massa på musik. Vill påminna er att ni kan vara med i Dagens Blogg fortfarande och jag avslutar inte tävlingen förens alla nummer är tagna, så kom igen nu !! :D

visitors

För att få mer besökare, blir då medlem på denna sida --> http://www.bloggriket.se/
SIDAN KOMMER UPP I ETT NYTT FÖNSTER.

ADD uppmärksamhets störning

Jag var på BUP idag, och ja - rubriken säger väl egentligen allt.
Under nu 4 veckors tid så har jag varit på BUP en gång i veckan i ca 2 timmar och fått göra olika test. och idag då så fick jag reda på svaret. Och det visar sig att jag har ADD (det är AD/HD men utan Hyperaktiviteten) med en grad utav uppmärksamhets störning.
På en lista med Ångerst, Depression, Ilska, Normbrytande beteende och Självbild så låg jag väldigt kraftigt över nivån jämfört med andra tjejer i min egen ålder. Vad min läkare mer sa var att jag har tuffare att må bra igen till skillnad från en "vanlig" människa utan AD/HD. Som många vet så har killar & tjejer "olika" AD/HD, killarna är oftast störiga (eller hyperaktiva som man egentligen säger) och tjejer är blyga och sitter helst tyst. Och det finns tydligen en medicin för att hjälpa detta som heter Conzerta, och då denna medicin hjälper en så man inte har så svårt i vardagen med att tillexempel komma ihåg att ta med läxor hem från skolan, komma ihåg ett viktigt möte eller liknande. Och ja, dom hjälper en att få mer struktur på vardagen. Så denna tablett ska jag ta på morgonen och den varar till kvällen, och den ska hjälpa mig att då komma igång med min vardag. Om jag tillexempel har tagit tabletterna i en månad utan att missa en dag & att jag sedan glömmer att ta dom en dag så sa läkaren också att jag kommer bli "som vanligt" igen - alltså att jag kommer ha vardagen som innan jag åt tabletterna. Rörigt, jobbigt, ansträngande, otåligt, slött osv.
Och varför jag väljer att berätta detta är för att jag vill att folk ska förstå mig enklare. Varför jag är som jag är och varför jag uppträder som jag gör. Jag vill att folk ska få en bild på hur det hela ligger till. Och bara för att jag har AD/HD med en uppmärksamhets störning så betyder det inte att jag är annorlunda än den person jag var innan ni fick reda på detta!
Så om ni har några frågor om detta så får ni gärna ställa dom frågorna i kommentarfältet nedaför.

EDIT; ADD (Attention Deficit Disorder) står för uppmärksamhetsstörning medan HD (Hyperactivity Disorder) står för överaktivitetsstörning, och båda är i princip två olika sidor av samma mynt.

Medan överaktivitetsstörningen oftast både syns och hörs för omgivningen skulle man kunna säga att uppmärksamhetsstörningen är ett tyst handikapp. Den som "bara" har ADD kanske inte gör så mycket väsen av sig men lider av att inte kunna följa med i till exempel skolan på grund av svårigheter med koncentration och uppmärksamhet.

Ytterst handlar det om svårigheter att sålla och hantera all den information som man ständigt bombarderas av. Även vardagliga situationer kan vara problematiska att hantera för den som har ADD.

Man kan ta ett enkelt exempel: en person med ADD sitter på ett tåg och försöker föra ett samtal med sin kompis på sätet mittemot. Samtidigt pratar andra människor runt omkring, och hela tiden rör sig folk fram och tillbaka i gången. Utanför rusar landskapet förbi, konduktören ropar ut stationer och tåget stannar och startar ideligen, samtidigt som en del resenärer stiger av och nya kliver på.

För de flesta av oss är detta helt ordinärt och skapar inga nämnvärda problem. Vi kan fortsätta vårt samtal utan några större svårigheter och ändå samtidigt registrera vad som pågår i vår omgivning. För den som har i vart fall en lite svårare form av uppmärksamhetsstörning kan det mellertid bli väldigt stressande och göra det näst intill omöjligt att fortsätta konversationen, eftersom varje nytt intryck är ett unikt stimulus som processas i hjärnan utan urskiljning. Det blir till ett svåröverblickbart kaos som gör det svårt att fokusera på det som är mest väsentligt för stunden.

Regn


Det regnar inte ute, utan det spö regnar.
och åskar också.

    

Tävling - dagens blogg x3

Dom som vill vara med Kommenterar detta inlägget "Jag är med" eller liknande,
och väljer två/fyra nummer mellan 1-100.
Man får inte ha samma nummer som någon annan.

EDIT; Dagens blogg vinnaren är utsedd!!

(Varför ni ska välja ett-fyra nummer mellan 1-100 är att jag kommer slumpa
fram (Random.org) och det är mer rättvist om ni får välja ert egna nummer!)

PS; Man får välja HÖGST 4 nummer!!
Och snälla, välj INTE samma nummer som någon annan!!

Om ni väljer mer än ett nummer så har ni störra chans att vinna, tänk på det ! :D

Nummer som är lediga är; 35, 46, 51, 53, 54, 55, 57, 58, 60, 61, 64, 65, 68, 69, 72, 73, 74, 75, 76, 85, 91, 92, 95, 96

1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100


Så för att vara med och tävla ska du;
- Skriva Namn & bloggadress.
- Välja ett-fyra numer mellan 1-100.

Dagens blogg Vinnaren x2

HÄR ÄR VINNAREN SOM VANN DAGENS BLOGG;



 

Klicka på bilden för att komma till hennes blogg.

Glöm inte att anmäla er till nästa dagens blogg som kommer upp 08:15 !! (:
ALLA har chans att vinna & man kan inte vinna två gånger på rad.

Teé time - 01:54



Sitter nu med mitt Teé bredvid mig, har släckt lampan i taket och tände lampan över diskbänken då den har mycket bekvämare ljus. Lyssnar på musik också och ska spela lite Harpan på datorn. Klockan är snart 2 och jag ska upp om 7 timmar. funderar på om man inte ska sova överhuvudtaget inatt? för om jag somnar nu kommer jag ha jätte svårt att stiga upp imorgon och det suger. Kommer vara trött hela dagen.

Nattlista

Nämn något som gjorde dig glad igår: Att jag hade så många nya besökare på bloggen! (:
Vad gjorde du kl 08 imorse: Sov med katten.
Vad gjorde du för 15 min sedan: Klickade på X:et på Spotify fönstret och ändrade till "Blanda".
Det sista du sa högt: "Ska inte vara uppe så länge" tror jag det var.
Det senaste någon sa till dig: "Gå och lägg dig" typ.
Vad har du druckit idag: Mjölk. Cola.
Vad var det senaste du åt: Amerikans Rulle.
Vad var det senaste du köpte: Snacks
Vad är det för färg på din ytterdörr: Brun
Vad är det för väder hos dig nu: Mörkt. Inte så jätte kallt ändå tror jag.
Godaste glassmaken: LIME :D (Thailand) men annars gillar jag Mint & Choklad.
Tror du på kärlek vid första ögonkastet: Ja.
Sover du tungt: Ibland.
Drömmer du mardrömmar: Varranan natt.
Trivs du med ditt jobb: Jag jobbar inte - men trivs inte med min skola.
Favoritklädsel: Jeans och Hoodie med D-kedja typ. Ibland skjorta.
Favoritlåt just nu: Kan inte välja.
Vad ser du om du tittar till höger: Min kamera.
Vad gör dig glad just nu: Musik och min katt.
Vad ska du göra härnäst: Efter jag skrivit denna listan ska jag fixa Teé till migsjälv.
Höger eller vänsterhänt: Höger. Men är vänsterhänt då jag ska lyfta tunga saker och så.
Humör just nu: Trött - fast inte trött som i "jag vill sova".
Favoritgodis: Choklad ):
Kläder just nu: Vitt Linne med mina gråa sovbyxor.
Sommarplaner: Sollefteå, umgås med nära&kära. Fotografera och kanske börja att skriva på en ny bok.
Hur många kuddar sover du med: 2stycken.
Spelar du något instrument: Kan spela några acord på Gitarr.
Morgon eller nattmänniska: Natt. Alltid varit natt.
Vad är viktigast för dig: Att leva dagen som den kommer.

Är du kittlig: Haha, ja.
Snarkar du: Nope. Men gnisslar tänder ibland, hah!
Stjärntecken: Skytten.
Äckligaste insekten: Alla.
Längtar du mest efter just nu: En varm kopp Teé och att sätta sig under en filt i soffan och titta på någon bra film. och så längtar jag tills man ska upp till sollefteå och vara där - fiska en massa också!

00:38

Har fixat hem spotify till migsjälv :D Känner att det är jobbigt att lyssna på min Itunes då jag har raderat vissa låtar från datorn så dom inte fungerar att spela där längre. så ah, nu ska jag väl också bli en spotify "nörd".
Klockan är just nu 00:32 då jag skriver detta och jag gick och la mig vid lite över 10 och har legat i sängen tills nu. Tänkte gå upp och lägga mig uppe istället men blev att jag satte mig i köket och startade datorn. Klockan är snart ett och jag känner att jag måste sova men jag kan inte. fan. Jag hatar sömnlösa nätter! Men nu ska jag väl spela någonting på datorn tror jag. tiden måste gå fort. är sugen på Teé. Vad gott det låter. Så yepp, nu ska jag dricka en kopp Teé!

Bloglovin.

Har märkt att jag fått nya besökare så vill säga VÄLKOMMEN till dom och berätta att ni gärna kan följa mig med Bloglovin' för att hålla koll på mina inlägg ifall ni eller t.o.m jag kanske är iväg en vecka & inte har tillgång till internet just dom dagarna.
- Klicka på "6 prenumeranter" för att komma till min Bloglovin' och börja följa min blogg.

bloglovin

110619 x2

Ny duschad och tittar just nu på Fear Factor. Usch, dom äter typ just nu maskar och gud vet vad.

EDIT;
känner att eftersom att detta inlägget var så kort så kan jag fortsätta skriva lite på det istället för att skriva ett nytt inlägg idag, och isånnafall det 8one inlägget idag ;) Men ah, nu vid 19 så börjar Bambi på tv, och eftersom att jag är som jag är så ska jag faktiskt sätta mig o titta på den filmen. Har inte sett en Disney film på länge så kände att det var da för det nu. Vet inte om jag kommer titta på hela filmen men det återstår väl att se.

sluta andas x2

" Jag knackar på hans dörr och kliver in på hans kontor. Drew sitter fortfarande vid datorn och knappar och han sträcker ut sin hand mot en stol och jag sätter mig ner. ”Vänta en liten stund bara.” säger han och jag tittar mig omkring. Hans kontor ser ut som vanligt, det ligger papper på skrivbordet och en släkt cigarr ligger i en askkopp på bordet. Höga bokhyllor står bredvid fönstret på högra sidan utav rummet och när man tittar i bokhyllan så finns en massa böcker, flertal som jag inte hade en aning om fanns. Utanför fönstret kan man se staden och den börjar äntligen vakna till liv, bilar kör förbi och man kan se enstaka folk gå på gatorna. ”Så… Logan, hur har du det?” hör jag Drew säga och jag harklar mig och tittar på honom, hans skjorta hänger lite utanför hans byxor och hans slips är lite slarvigt knuten. ”Jo, jag överlever väl” säger jag och försöker att le. ”Logan, jag vet att det är något som tynger dig. Snälla berätta vad det är, det är ju därför du är här.” säger han och sätter sig på en stol framför mig. Jag tittar ner i golvet och pillar lite på min tum ring som jag har på min högra hand. ”Jag har fått mer och mer mardrömmar igen och jag kan inte sluta tänka på dom. Jag är så rädd att göra Vanessa illa, att han ska göra henne illa.” Skrapet från pennan som låter när Drew antecknar gör så jag ryser i hela kroppen. ”Vad är det för mardrömmar du drömmer då Logan? Och tar du dina tabletter som jag sagt du ska göra?” Jag försöker minnas sist jag tog mina tabletter egentligen men jag minns inte. Jag vill ta dom men han låter mig inte göra det. Vi slår på med en vit lögn. ”Jag tar tabletterna så som du sagt jag ska ta dom.” säger jag och ler. ”Men mardrömmarna då? Vad är det för drömmar du drömmer?” frågar han och fortsätter anteckna. Jag försöker se vad han skriver och urskiljer några ord. Ett utav dom är instabil. ”Jag drömmer att Shady skadar henne, att han skadar Vanessa. Vi dödar henne, tillsammans. Jag drömmer det i stort sett varje natt och innan hann vi aldrig genomföra det men nu drömmer jag tills vi gjort det och sen vaknar jag. Jag vaknar i ren panik utav att hon någon gång ska ligga död bredvid mig i sängen, strypt.” säger jag och jag märker att min röst den svackar lite och att jag har gråten i halsen. Hans röst har jag inte hört sedan imorse, det känns bra, tryggt. Jag behöver inte höra honom, jag vill inte höra honom. Han skadar mig, mitt inre. Min vardag. Han driver mig till vansinne, dödar mig inifrån. ”Jävla Shady” säger jag innan jag hunnit hejda mig själv. Dr. Drew tittar på mig förvånande och säger ”Vad sa?” Jag tittar mot fönstret och säger ”Nej, jag tänkte bara högt. Det är ingenting jag vill ta nu.” Skrivandet från pennan fortsätter och jag hör hur han, Shady, skrattar inom mig. Han vet att jag är feg, att jag inte vågar berätta allt. Han vet att jag aldrig vågat berätta allting. Sedan jag var mindre så har jag aldrig berättat allt, jag har antingen ljugit mig ur situationen eller försvarat mig genom att börja gråta eller slåss. Folk förstod aldrig hur det var. Hur det är att leva med en sån här vardag, en splittrad vardag. Att leva både Hans och Min vardag tillsammans. Det driver mig till vansinne, till totalt jävla vansinne.

Tänk er att ha någon som pratar med er i stort sett hela tiden, någon som kommenterar allt ni gör och som viskar saker till er. Försöker få er att göra dumma saker. Den som pratar med er kommer aldrig i stort sett försvinna, den finns där dag som natt. Hela tiden. Och du slipper inte undan. Vad du än gör så försvinner inte rösten. Och tro mig när jag säger detta, det är flertal gånger som jag tänkt på att lämna detta livet. Att ta livet av mig, bara för att få bort rösten. Men jag har aldrig gjort det. Jag har aldrig vågat. Men ärren på mina armar och på min hals säger något helt annat. Jag gjorde det aldrig tillräckligt för att försvinna. Jag var för feg. Rösten stoppade mig. Tryckte ner mig och sa att jag aldrig skulle våga, att jag inte klarar att lämna mina nära och kära. Rösten vinner, den har alltid rätt. Den vet mina svagheter. Den har levt i mig så länge att den kan mig utantill, den vet vad jag tänker innan jag ens själv vet vad jag tänker. Den vet hur den ska göra för att skada mig och den vet till och med hur den ska göra för att få mig att tro att jag behöver den. Den vet allt. Har alltid vetat allt.
Men självklart så finns det många som har blivit botade, jag ska inte ljuga. Folk har sluppit sina röster. Dom har klarat sig. Men nu berättar jag ur mitt perspektiv, hur jag känner och hur jag tycker. Vad jag sett och ser. För min del kommer aldrig Shady försvinna, jag är aldrig stark nog att ta bort honom. Jag behöver honom. Han är en del utav mig och har alltid varit det. Så det är svårt att skilja sig ifrån något man haft så länge, det är svårt att släppa taget. Och även fast jag vet att han skadar mig så vet jag att jag behöver honom lika mycket som han behöver mig. Vi är ämnande för varandra. Ni må tro att jag är galen, men detta är sant. Det är såhär jag känner mig, det är såhär jag upplever allting. ”Ta bort honom” säger ni säkert men det är inte så enkelt som ni tror. Tänk er själva att ni haft ett husdjur sedan ni var 6år och nu när du är 25 så måste ni avliva det. Du har levt med det husdjuret sedan du var barn. Jag slår vad om att du aldrig skulle klarat av att avliva det du levt med så länge. Och såhär känner jag, jag kallar inte Shady för husdjur men ni förstår ändå hur jag menar. Du har levt med ditt husdjur så länge och jag har levt med Shady så länge. Vi är ämnade för varandra. Och du och ditt husdjur är ämnade för varandra. Ni behöver varandra.

”Vad tänker du på Logan?” hör jag Dr. Drew säga långt bort. Jag blinkar till och kommer tillbaka till verkligheten. Jag ser två kaffekoppar som står på bordet och det ryker ur dom. När hämtade han det? Hur länge var jag borta egentligen? Märkte han det? Jag tittar förvirrat på honom och sitter tyst. Jag vet inte vad jag ska svara, jag minns ju inte vad jag tänkt på. ”Mår du bra Logan?” säger han och lägger en sockerbit i mitt kaffe och börjar dricka ur sin kopp. ”Jo, jag mår bra. Jag minns bara inte vad jag tänkte på” säger jag och tittar på klockan, kvart i ett."

fly away

110619

Sitter och tittar på Paris Hilton's my new BFF Maraton. Sitter och skrattar väldigt mycket.
Idag känner jag att det blir en relax dag för imorgon ska man upp vid 8 och sen till BUP vid 10:30 tror jag det var. Och kommer berätta imorgon om vad det handlade om (ovanligt nog så ja, jag kommer berätta imorgon om varför jag var på bup). Har bestämt mig att dagens blogg avslutas ikväll och att vinnaren kommer ut i ett tidsinställt inlägg imorgon bitti vid 8:00 som vanligt & en ny dagens blogg börjar vid 08:15. Men nu ska jag titta klart på maratonet och börja svara lite på frågorna från Frågestunden.

EDIT;
Jag har redigerat bilden med oskärpa - allt förutom min ögonfärg/pupillerna.
Och jag la oskärpa på min ögonvita också, därav att mina ögon kanske ser lite konstiga ut.

Tävling - dagens blogg x2

Nya regler !

EDIT;
TÄVLINGEN ÄR AVSLUTAD - VINNAREN KOMMER UPP 08:00 IMORGON (20/6) OCH EN NY DAGENS BLOGG KOMMER UPP IMORGON 08:15.

EDIT;
Klockan 20:00 ikväll så avslutas tävlingen. vinnaren kommer upp på bloggen imorgon klockn 08:00.

Dom som vill vara med Kommenterar detta inlägget "Jag är med" eller liknande,
och väljer två/fyra nummer mellan 1-100.
Man får inte ha samma nummer som någon annan.

(Varför ni ska välja två/fyra nummer mellan 1-100 är att jag kommer slumpa
fram (Random.org) och det är mer rättvist om ni får välja ert egna nummer!)

PS; Man får välja MINST 4 nummer!!
Och snälla, välj INTE samma nummer som någon annan!!

Om ni väljer mer än ett nummer så har ni störra chans att vinna, tänk på det ! :D

Nummer som är lediga är; 12, 17, 18, 20, 21, 22, 26, 27, 28, 29, 31, 32, 34, 38, 39, 45, 46, 47, 48, 49, 52, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 64, 66, 67, 68, 69, 71, 73, 75, 78, 79, 81, 82, 83, 85, 86, 87, 88, 91 och 95.

1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100


Så för att vara med och tävla ska du;
- Skriva Namn & bloggadress.
- Välja två/fyra numer mellan 1-100.

Dagens blogg Vinnaren

HÄR ÄR VINNAREN SOM VANN DAGENS BLOGG;



 


Vad jag tycker om denna bloggen;
Jag gillar hur man får följa Emmy's och Esters liv. Ester har precis fått valpar och jag gratulerar verkligen! (:
Emmy skriver på ett bra sätt & hon skriver så man inte tappar i texten. Hon verkar vara en jätte snäll person och verkar verkligen bry sig om andra! Kika gärna in i hennes blogg genom att klicka på bilden!

Glöm inte att anmäla er till nästa dagens blogg som kommer upp 08:15 !! (:
ALLA har chans att vinna & man kan inte vinna två gånger på rad.

ögonsten

dsc00192 (MMS)

Min älskling och ögonsten. Vad skulle jag göra utan dig? - Du håller mig vid liv.

23:20

Jag börjar bli lite trött just nu. Funderar på att snart lägga mig i sängen faktiskt.
Vet inte vad jag ska skriva. Har typ suttit vid datorn hela dagen sedan jag kom hem. Har börjat svara så smått på frågorna jag fått på Frågestunden. Funderar på att börja med en "30 dagars lista" snart också (: Har märkt att folk vill veta mer om mig så att göra ne sån lista är väl inget tokigt direkt. Men nu ska jag nog ut och röka faktiskt och sen ska jag dricka ett glas mjölk och efter det blir de nog sängen. Skriver imorgon då jag vaknat, ska försöka sova ut imorgon också. Behöver det.

shanie

Sökte lite på mitt smeknamn Shanie, och detta var vad jag fick upp; The meaning of Shanie is "beautiful".
blev lite smickrad där, haha ^^

Linnea



Många har frågat hur jag ser ut (då jag är ur dålig på att lägga upp bilder på mig själv)
Så ah, här kommer två bilder. En från SRF och en från i Torsdags.

110618 x3

Nu ska jag tittar på Waterboy på kanal 5. Den slutar vid 20:00 och när den slutat så ska jag gå igenom alla bloggar som anmält sig till Dagens Blogg! Men nu ska jag faktiskt hämta min Ben&Jerry och må äta på den lite, hehe. Men ah, som sagt, går igenom alla bloggar efter 20:00 så skynda att anmäla er Här :D

Frågestunds dax

FRÅGESTUNDEN ÄR AVSLUTAD.

110618 x2

Är snart hemma nu. Ska värma lite mat och sen ska jag nog lägga in bilderna från Möhippan i datorn. Blev väldigt många bilder som var lika varran men nu får det vara så. Hade egentligen velat vara med hela dagen men då dom sen ska in på en pub så kommer jag liksom inte in där. Och det är inte kul då. Men ah, snart hemma som sagt. Och glöm inte att ni har tills ikväll klockan 20 att anmäla er till Dagens Blogg. Vinnaren kommer utses ikväll MEN inlägget kommer inte upp förens imorgon bitti vid 8 (tidsinställt inlägg). Och som sagt så kommer jag titta igenom alla bloggar som anmält sig och välja ut Den blogg som intresserar mig. Och kom ihåg - ALLA HAR EN CHANS ATT VINNA. Varesig Du är en ny bloggare eller om Du bloggat i några år! Alla kommer ha en chans att vinna.

110618

Hinner inte skriva mycket. Måste göra mig i ordning.
Ska på Möippa och vi köa om 30 minuter typ. och jag har inte ens fixat vid mitt hår *panik* Haha. Vet inte hur mycket jag kommer blogga idag men ska iallafall försöka slänga in ett inlägg (: Ikväll kommer det nog upp bilder från Möhippan också kan jag tro :D

110617 x2

Nu ska jag titta klart på Criminal Minds och sen blir det nog sängen för mig. Ska på möhippa imorgon.
Dagen idag tycker jag har varit okej ändå. Har varit ensam hemma, fixat käk och duschat. Har bara tagit det lungt. Imorgon ska jag stiga upp vid 8 och göra mig i ordning. Funderar på att ha skjorta imorgon. Vet inte alls hur länge jag ska vara med på Möhippan då dom ska på en bar på kvällen och jag vet inte om jag kommer in, haha. Men får se hur det går ;) Nu ska jag se klart på Criminal Minds som sagt och sen ska jag nog lägga mig i sängen. Känns inte som jag är trött men vet att jag måste försöka sova ändå.

inspirerande

Åh, denna kommentaren gjorde mig verkligen jätte glad !! :D

Min Kamera



Ah, jag har fått många frågor om vad jag har för kamera. Och detta är alltså min kamera jag har.
Många tror det är en Systemkamera men nej, detta är en "enkel" Digitalkamera.

- Denna kameran fick jag i Julklapp år 2008 utav min mamma.
Den har följt med mig till Thailand, den har klarat av 2 svåra vintrar och undrbara sommrar. Den har följt med mig var som helst. På kalas, när man bara är ute och går eller liknande. Så ja - överallt. Jag klarar mig inte utan min kamera.

Och nu undrar ni troligtvis vad jag har för saker till min kamera. Jag har;

2 stycken Batterier.
4 stycken 2GB minne.
Två dator sladdar (en som kan gå in i TVn också)
Kamera väska (min morfars)

Det var de. Jag har inte så mycket till min kamera egentligen. Det räcker bara med Batterier, Minneskort, Datorsladd och självklart en Väska att ha kameran i. Men nu vet ni vad för kamera jag har, och om ni har några mer frågor om kameran eller mina bilder så fråga gärna i kommentersfältet här nere! Ska svara så gott jag kan!


Här är bilder jag tagit med min kamera;

    
    
    
    

blommor, vatten & löv



Sommar bilder.
Jag älskar sommaren.

    
    

110617

Precis vaknat. Ska äta frukost. Är hungrig.
Tittar lite på tv. Funderar på att duscha efter jag ätit. Och sen kanske gå ut en runda, behöver nog lite frisk luft. HAHA! (: Ska se om jag har några bilder i kameran som jag inte lagt upp och isånnafall så kommer dom nog upp idag. Gött! men nu ska jag äta min frukost. Och glöm inte att anmäla er till Dagens blogg, reglerna är vädigt enkla och även om Du precis börjat blogga eller om du har bloggat i några år så har Alla en chans att vinna!

Dagens lista x5

Dagens humör: Inget vidare.
Dagens mående: Samma som humöret.
Dagens borde: Ingenting.
Dagens frisyr: Otvättat.
Dagens smink: Sminkar mig inte längre.
Dagens klädsel: Just nu - Mjukisbyxor och ett vitt linne.
Dagens planer: Relaxa.
Dagens vill ha: Egen lägenhet.
Dagens längtan: Flytta hemifrån.
Dagens fundering: Varför jag inte kan flytta hemifrån.
Dagens beroende: Datorn.
Dagens tråkigaste: Att mamma är hemma.
Dagens musik: Van Canto - In The Forest


" Now you all know
The bards and their songs
When hours have gone by
I'll close my eyes
In a world far away
We may meet again
But now hear my song
About the dawn of the night
Let's sing the bards' song "

fler

en sån här kommentar gör mig på toppen humör!

tävling - dagens blogg

Nu ska jag börja ha lite tävlingar på bloggen.

EDIT;
TÄVLINGEN ÄR AVSLUTAD - VINNAREN KOMMER UPP 08:00 IMORGON (19/6) OCH EN NY DAGENS BLOGG MED NYA REGLER KOMMER UPP IMORGON 08:15

EDIT; Lördag den 18/6 klockan 20 på kvällen kan man inte anmäla sig mer, kommentarer efter klockan 20 tas bort!

och den första tävlingen är en vanlig Dagens blogg.
Dom som vill vara med Kommenterar detta inlägget "Jag är med" eller liknande,
och väljer ett nummer mellan 1-100.
Man får inte ha samma nummer som någon annan.
Sen skriver ni ett inlägg i er blogg om att ni är med i min tävling och länkar hit till detta inlägget.
(om ni inte skriver ett inlägg i er blogg om att ni är med och tävlar (och länkar hit) så dras ni ur tävlingen)
Man får bara kommentera en gång per tävling.

När jag tycker att tillräckligt med Bloggar har anmält sig så kommer jag gå igenom alla bloggar och
välja ut EN blogg som jag tycker är en värdig vinnare.
Och jag kommer skriva lite vad jag tycker om bloggen och hur den utmärker sig!

(Varför ni ska välja ett nummer mellan 1-100 är att jag kanske kommer slumpa
fram (Random.org) och det är mer rättvist om ni får välja ert egna nummer!)


Så för att vara med och tävla ska du;
- Skriva Namn & bloggadress.
- Skriva i din blogg att du är med och tävlar och sedan och länka hit.
- Välja ett numer mellan 1-100.

only when you

110616

Har vaknat av och på idag. Är fortfarande jätte trött.
Sitter och ska äta frukost precis, tittar på någonting på tv. Men jag orkar faktiskt inte skriva mer just nu, måste äta frukost och sedan ska jag väl plocka undan lite här.

-^

förhoppningsvis så ligger jag och sover nu när detta inlägget kommer upp.
Men jag vill bara skriva någonting just nu. Har sån huvudvärk. Ont överallt. Vill egentligen bara sova för evigt.
Och jag vet att det är folk som läser denna bloggen. Jag vet att en del utav dem personerna känner mig.
Men jag behöver skriva just nu. Skriva vad som helst om allt och ingenting. Behöver inte skriva detaljer om mina känslor.
Behöver bara skriva. Det är viktigt för mig.

brushes



Lekte med lite brushes i Photoshop. Är nybörjare på det men tyckte ändå det är kul (:
Man kan liksom hitta på nya saker och så. Mysigt.

Sweden Rock 2011



Blev inte så mycket bilder på själva "festivalen" utan de flesta bilderna är
tagna hemma utanför ängen då jag knappt varit uppe på området i år.
- bilderna längst ner är tagna vid området på Rocken -

            

110615 x2

Sitter hemma hos brorsan just nu. Pappa ska hämta mig snart.
SKa hjälpa pappa lite idag och efter det så ska jag fixa med Sweden Rock bilderna. Vet att jag sa att jag skulle lägga upp dom igår men jag hann inte göra det. Och idag så vet jag att jag har tid så bilderna ska komma upp idag. Men nu ska jag prata lite med brorsan min.

110615

Snart hos BUP. Kan säga att jag helst hade varit hemma och sovit nu. Kan knappt hålla mina ögon öppna och känner mig alldeless slö. fyfan för förlite sömn!

110614 x3

Nu börjar House på 4an. Ska titta på det!
Vet inte om jag hinner lägga upp bilderna idag, är väldigt trött just nu. Men om jag inte gör det ikväll så hoppas jag att jag gör det imorgon innan jag går till pappa. Men ah, back to House.

110614 x2

Nu ska jag lägga in bilder i datorn o sedan får jag gå ner till Statoil. ska följa med Jennie till hennes hoppträning.
Blir att Sweden Rock bilderna kommer upp ikväll så håll utkik! tror dom är uppe tills 21 iallafall. Har sett att jag fått nya besökare idag och det är väldigt kul (: Och det skulle vara jätte kul ifall ni vilje följa mig på Bloglovin', det är enklare att hålla utkik efter inlägg osv då. Men nu ska bilderna läggas upp i datorn o sen ska jag fixa till mig.

110614

Sitter och tittar lite på TV just nu. Är fortfarande trött. Har ätit frukost.
Spelat lite på FB, tråkigt. haha. Ska väl spela Combat Arms nu, har inget att göra (: Ska nog fixa med Sweden Rock bilderna idag också!! Är väldigt sugen på att fotografera idag, gå ut i skogen och ta massa svartvita bilder. Som en svartvit dag liksom. Yeah, kanske.

110613 x2

Har tittat lite på CSI. kände att jag börjar bli trött så ska väl lägga mig i sängen och ta det lungt. Sitter ute och röker just nu, efter det så ska jag dricka ett glas mjölk och krypa ner i sängen. Har inte lika ont i ryggen som imorse och det känns bra!

110613

Har varit hos BUP. Sitter på tåget till Sölvesborg just nu. Är så himla trött och har fortfarande ont i axeln/högra delen utav ryggen. Lyssnar lite på musik på min Ipod och försöker göra allt för att inte somna. Går upp till Lenny när tåget stannar i Sölvesborg.

Smärta

Sitter i sängen och dricker lite Yoggi. Har tittat på en film och ska försöka sova. Hoppas verkligen det går för jag har sån jävla smärta i min högra axel så jag nästan får panik. Det gör så jävla ont, och jag är inte en sån som klagar förens det verkligen gör ont. Så det jag vill är att jag somnar så jag inte känner smärtan. Har haft ont i den sedan i Torsdags och jag vet inte alls vad jag gjort. Ibland är det som om jag inte har någon känsel i armen. Mia gav mig lite massage i Lördags och då kommenterade hon att jag var spänd på min högra sida utav ryggen. Och min mamma sa likadant idag när jag kom hem till henne. Fattar inte varför jag fått såhär ont. Och det gör t.o.m ont när jag rör armen just nu känner jag. Men äsch, jag måste verkligen försöka sova för orkar inte med smärtan. Det är sjukt.

110612

Ja, nu är Sweden Rock slut för i år. Det är sjukt. Så tyst. Så tomt.
Vaknade vid 11 idag typ. Gick hem till mamma vid 12. Är fortfarande trött. Somnade inte förens 4 inatt typ. Sick! Men nu ska jag äta mina cornflakes och funderar på att kanske göra em smoothie sen, känner att jag måste ha något kallt och gott. Var med Emelie igår, träffade Rasmus också. Drog upp på Rocken med Emelie och skulle titta Ozzy men det var så mycket folk så man såg knappt ingenting. Så vi gick hem igen. Lämnade av Emelie hos henne och sen gick jag också hem. Fast stannande och pratade med Lasse lite och satt väl med honom i typ en timma och väntade på att Martin, Mia och Roger skulle komma tillbaka för dom skulle åka hem redan på natten. Så när dom kom så kramade man om dom, sa att man haft det kul och att man saknar redan tills nästa år. Och självklart så säger man att man kommer sakna dom med. och det gör jag. Fast har funderingar på att åka upp till Varberg någon helg kanske eller så. Kanske funderar på att åka upp till Wheels 'n' Wings som är den 15-16 Juli. Ska fundera på det. Måste få lov utav mina föräldrar också. Eller snarare, det är nog mamma som jag måste få lov utav. Pappa vet att om jag åker upp till Varberg så tar dom hand om mig. Han litar på dom. Men mamma känner dom knappt. Men jisses vad jag skriver. Haha! Nu måste jag äta cornflaksen och sen vet jag inte vad jag ska göra. Hah! Ska lägga in bilder i datorn också från festivalen.

smoke

Nu orkar jag fan inte smussla med det längre.
- Jag röker.
Nu vet ni det.



Jag är glad utåt, men inåt ett uppror
Står vid gränslandet och missar mitt upprop
Fan! Var är ljuset? Vart är min livslust?
Vill födas på nytt, men kommer ut missfött

110611 x2

Vaknade vid typ halv 6 utav att min kusin kom hem hit och väckte mig. Ahja, det ska inte kommenteras.
Sov iallafall till typ 10, åt frukost, fixade till mig och satte mig ute i solen. Och ja, det är sol här. Så jävla skönt är det!! Känns som de varit dystert väder hela veckan o sen på sista dagen på SRF så blir det sol sol sol sol. Mr kan man inte begära liksom. Nu luktar det mat. gott. Sitter och lyssnar lite på Fronda - sitter i min Barstol. Jag gillar hans låtar. Lyssnade på dom hela tiden men sen blev det väl för tjatigt. Men ska faktiskt ta upp det igen. haha (:

110611

Klockan är nu 02:00. Ska snart lägga mig och försöka sova.
Har snackat med en som heter Rasmus i någon timma, följde med mamma och Johnny till Rocken också. Köpte en tröja, ett armband och gjorde en fake tatuering på handleden. Ska snart stänga av datorn, byta om och ta och lägga mig på luftmadrassen och kanske se något på tv o självklart försöka sova.

SRF Fredag

Vaknade vid lite innan 8 idag. Är fortfarande trött.
SItter och spelar lite spel på datorn. Känner att jag vill ta det lite lungt idag, eller iallafall tills i eftermiddag. eller ah, tills 12 typ. Men nu ska jag fortsätta spela lite. skriver senare.

Mahna Mahnam



Bjuder på denna underbara låten som jag älskar.
Och när man väl börjat lyssna på den...så försvinner den aldrig ;)

110609 x2

Sitter i soffan med hörlurar i öronen och lyssnar lite på musik från Youtube på datorn.
Har fixat med lite ideér till en tatuering jag vill ha (kommer göra den när jag är myndig). Och tycker väl det blir ganska bra ändå. Vet ju hur jag vill ha den fast det värsta är att man inte riktigt vet var man vill ha den. Men yess, det är något man får fundera yttligare på. Lenny har varit här sedan 3 tiden typ någonting s har suttit och snackat med honom, hans polare kom inte idag utan ska nog komma imorgon istället. Ska höra av mig till mamma om att jag nog sover hos pappa inatt igen. Tycker det är så skönt att vara hos honom. Men nu ska jag stänga av datorn och sätta mig på altanen med de andra, skriver la ett SMS inlägg senare ikväll men vet inte om det kommer läggas in på bloggen. De har ju varit strul med det under snart en veckas tid.

110609

Sitter i soffan hos pappa med datorn i knät. Steg upp vid 10 idag typ.
Har duschat, fixat till mig o ska la snart ta och äta frukost också. Sitter och spelar lite på datorn just nu. Lenny och hans kompis kommer nog senare idag och då ska dom troligtvis sova över här till Fredag (:

110608 x2

Har rensat bilder i kameran och lagt in en den i datorn. Nu kan jag "bara" ta 251 bilder till. Haha.
Lenny var här en stund med Alva och det var kul att träffa honom. Trodde det skulle vara mulet väder idag men nu är det faktiskt sol ute och rättså varmt också. Har gjort en ny bakgrundsbild till datorn, tog mig 5 minuter att fixa till den, sweet (:
Men nu ska jag sätta mig ute i solen och bara relaxa.

Sunset at the ocean



Sunset at the ocean

    
    

110608

Vaknade imorse utav att musiken börjar spelas på ängen utanför. Underbart.
Klockan är nu snart 12 och redan 3 stycken har lånat duschen sedan jag steg upp. Haha (: Det är bara Onsdag idag vilket menas att Sweden Rock håller på i 4 dar till ;D alltså från Onsdag till Lördag. Massa härligt.
Men nu ska jag ta mig lite vatten att dricka och sen blir det att sätta sig utanför altanen i solen.

Dagens lista x4

   
Rockfestivals bilder från förra året.


Dagens humör: Finnemang.
Dagens mående: Smått rastlös.
Dagens borde: Plocka undan på bordet i källaren.
Dagens frisyr: Inte som vanligt.
Dagens smink: Sminkar mig inte längre.
Dagens klädsel: Just nu - Uppvikta Jeans till knäna, och min BH på mig. (För varmt för att ha tröja)
Dagens planer: Vara hos pappa.
Dagens vill ha: Pengarr, *********** och Glass.
Dagens längtan: Rockfestivalen & tills folket på ängen börjar komma.
Dagens fundering: Varför jag gör som jag gör.
Dagens beroende: Solen. Skratta. Vatten. Solskyddsmedel.
Dagens tråkigaste: Att tiden går sååååååå sakta.
Dagens musik: Nomy.

110607 x2

Sitter nu på pappas dator och skriver in på ett worddokument, maten vi ska sälja. Det går fint.
Har solat lite och går nu faktiskt runt utan tröja. Det är ca 24C ute nu så det är sjukt varmt. Folk har redan börjat komma på ängen utanför och imorgon kväll är det nog fullproppat med folk här utanför. Likaså här inne i huset. haha (: Men nu ska jag skriva färdigt worddokumentet.

110607

Precis uppstigen typ. Har vaknat av och på sedan 8 typ. Ska fixa till mig o drar sen till pappa.
Imorgon börjar Sweden Rock. Fatta att det är helt sjukt. Det har gått ETT HALVÅR sedan det var jul. ja, jisses, tiden går så himla snabbt!! Några husvagnar kom redan i Torsdags förra veckan, igår hade typ hela ängen vid ån fyllts med tält osv. Ja, detta kommer bli en kul Sweden Rock. Ingenting ska få förstöra det.

Världen genom mina Solglasögon



Rubriken säger allt.

    

Hoppträning



Jennie på Hoppträning.

    

110605

Vaknade vid 12 idag. Känns skönt att ha sovit så länge. Behövde dom timmarna.
Skulle egentligen hjälpa pappa med lite grejer idag men han mådde inte så bra så det blev inställt. Mamma kommer väl snart hem, blir kanske middag då. Vet inte. Får se. Funderar på att fixa med lite bilder idag också och lägga upp dom i bloggen. Blir nog bilder från Jennies hoppträning isånnafall. Men nu ska jag spela lite på datorn och sen blir det väl att göra mig i ordning.


110604 x2

Nu ska man göra sig i orning. Fixa håret, äta frukost. (Jaa - FRUKOST)
Ska snart träffa en polare och vi ska väl gå ner till stranden lite (: känner mig lite trött idag men det går väl om så småningom. Blir nog att sova ensam hemma ikväll med, ingenting mig emot (: Finns inget kul på TV ikväll så blir väl att man tittar på någon film på datorn istället kanske. Men nu ska jag göra mig i ordning.

110604

Nu ska man titta på en film, vaknade för en halvtimma sedan typ.
Försökt skicka SMS inlägg till bloggen med de vill inte fungera så ah. Får försöka lösa det på något sett.

sms

mina sms inlägg vill inte komma upp på bloggen...

piercing



Bilden är tagen med min cam - därav den dåliga kvalitén.
Men ah, här är min nya piercing ;)

en sak idag

Jag ska göra en sak idag, och jag längtar så in i helvete !! :D
skriver ikväll vad jag har gjort ;)

How I Met Your Mother



Hihi, jag älskarr How I Met Your Mother.

1th Juni

BUP mötet skulle tydligen börja 9 och inte halv nio. Så nu får man sitta här och vänta i en halvtimma typ. Känns ju fint. Verkligen. Tar tåget hem o/ sedan bussen.

RSS 2.0