b.i

idag mår jag ändå okej. bättre än vissa dagar men också sämre än andra.
sista dagen på detta året - känns väl OK. inget mer.
nästa vecka vet jag inte vad som händer. början på ett nytt år.

känns som de är massa tjat i luften. gör si, gör så, gör det, nu. press.
man håller huvudet högt och försöker göra de bästa utav moset som ibland uppstår.
och ibland blir moset helt geggigt och man fastnar i det, o så ibland är de så löst att man bara glider igenom det.

ibland känner man sig helt bortglömd o ibland känner man sig som värsta idolen.
jag orkar inte.

ankor

dsc00604 (MMS)

Matade ankor med älsklingen min idag innan vi åkte hem från stan. Var faktiskt väldigt trevligt :) tror nog vi ska göra de imorgon innan vi hämtar mormor i stan. Imorgon är de nyårsafton, sista dagen på 2011. Kan inte fatta att det snart är 2012 och ett helt nytt år.

111229

har inte bloggat idag. precis hemkommen från stan. handlat med Lizette och mamma. nu ska det göras middag.


111228

tror nog att jag ligger och sover såhär dax. tidsinställtinlägg.
Igår gjorde jag min efterlängtade conch piercing. trodde att de skulle göra jätte ont o att jag faktiskt skulle börja gråta lite. men nej. de stack bara till lite o sen var de över. men nu efteråt känner jag att de svider lite men inte så mycket att jag kan klaga över det. hoppas jag har kunnat sova någonting inatt för piercingen. har inte bloggat så mycket nu men de är pga att jag varit med Lizette + att internet på min mobil inte velat fungera. bilder på julfirandet ska komma upp innan helgen hade jag tänkt. är ju nyår i helgen. känns helt overkligt! men nu ska jag väl snart stiga upp egentligen, satte ju detta tidsinställdainlägget på 08 ändå. haha.

kort slutartidbilder påväg hem efter conch piercingen

   

conch


den som är i örat vid brosket.

111226

Jag och Lizette har varit iväg och handlat idag. Massa mysigt! Jag fick mig ett par nya mysbyxor och vi handlade mat också. Tittar nu på kär och galen på tv. Middag ska vi fixa lite senare. Älskar att vara med Lizette, är alltid så glad med henne :) HON GÖR MIG LYCKLIG!

Nätet på min mobil

Nätet på min mobil vill inte fungera. Förstår inte varför. Åh. Störande!

GodJul -11Hoppas ni haft en bra jul och fått många paket! (:
- bilden är från förra året - ska ändra den när vi får snö -

111222

Varit vaken sedan 7 imorse. typiskt att man inte kan sova länge när man äntligen får göra det. haha.
Ska ta mig en dusch och sen ska jag spela lite SSX på mitt PS2. Hjärtat mitt kommer till mig idag, fast vet ingen tid ännu. imorgon ska man fira jul med brorsan, tess o Vilde. mormor och mamma. plus Lizette och jag :D och självklart får man inte glömma djuren med, Alva, Busan och Uffe. de är fortfarande ingen snö här. jag vill ha snö. längtar till nyår. vill fotografera raketer!


   

och jag saknar Dex.

ijabsgasbg

att låssas fungerar under en tid.
men tillslut brister det.

wipeout vinter

gjorde en trailer till Wipeout vinter för skojs skull (:
klicka på länken Här och titta på mitt bidrag, eller varför inte göra ett eget?

jullov

dsc00572 (MMS)

Nu har man jullov. Känns verkligen bra :)

111220 x2

Är inte alls pigg på skolan imorgon. Men som tur är så är det sista dagen i skolan för detta året :) har spelat lite PS2 och städat mitt rum. Ligger nu i sängen och kopplar av. Har huvudvärk. ont i min käke - en negativ del med att ha tandställning. Huvudvärken har väl kommit för att jag spänner mina muskler i käken, varför jag spänner dom är för att jag har ont och de känns ovant med det som är på min tandställning nu :) men de kommer gå över, måste bara vänja mig igen.

111220

bär snart av för mig till tåget. ska ju till tandläkaren idag. ser inte fram emot det. måste liksom sitta och vänta i 40 minuter då min tandläkartid är 13:30 någonting o jag är i karlshamn 12:30. roligt. efter tandläkaren ska man handla några julklappar o sen ska man hem. Avslutning i skolan imorgon, börjar inte förens 9:30. känns skönt med lov. vill ha snö. men nu bara skriver jag för att ha någonting att göra. fylla ut texten lite liksom. haha.

111219 x2

Har världens jobbigaste huvudvärk och ligger i sängen och vilar. Tog en alvedon så hoppas den börjar verka snart. Matt i hela kroppen känner jag mig och ena stunden fryser jag och i nästa är jag jätte varm. Gillar det inte. Nu ska jag vila och blunda. Tänk att det snart är julafton, helt sjukt vad tiden går fort :)

111219

Snart är det julafton. slutar skolan på onsdag. skönt.
Känner mig så seg idag. slutar vid 13:30 och då går man direkt till bussen och åker hem. imorgon måste jag ta ledigt lite från skolan för ska till tandläkaren. jag gillar inte tandläkaren. men behöver dit.

Denna helgen har varit jätte bra. Hade kalas i Lördags. och i Söndags var jag och Lizettei  stallet och tittade på Lucia. Fast egentligen kom vi dit bara för att se de andra utom luciat. hehe. Tog lite bilder, dem blev inte alls bra då jag inte kunde ha min sportinställning på kameran så rörelserna i bilderna blev stilla. istället var jag tvungen att ha den på manuell och då blev bilderna helt suddiga. men sånt är livet. Ska nog lägga upp lite blandade bilder på bloggen i veckan (:

"kvart över...Jävlar"

"kvart över...Jävlar" mitt citat denna kväll då älskling säger att hon ställt klockan på kvart över fyra. Fast egentligen menade hon kvart över sex. Älskar dig Lizette :) <3

Kalas

Kalas. Fått pengar och böcker. Fin fint :) fick en tavla utav älskling också. Började nästan gråta för blev så glad. Ska visa bilder på allting jag fått sen i veckan :)

17

 

Happy Birthday to You Me
Happy Birthday to You Me
Happy Birthday Dear Linnea
Happy Birthday to You Me.

111214

så trött. ska nog snart lägga mig i sängen. imorgon fyller jag år. kännpåren.

förra vintern

Gamla bilder från förra vintern. underbart.
Vill ha snö nu. är trött på regn. snö snö snö snö. 111212

Var sista ridningen i stallet för detta året :) var verkligen jätte roligt, vi hoppade lite. Har duschat och ligger nu i sängen och tittar lite på film, ska snart försöka sova hade jag tänkt. Har en jobbig huvudvärk.

ersätter / 2010

så många minnen. http://www.nyheteronline.se/webbkamera-ers-tter-skola

Medan Sölvesborgs kommun och en friskola bråkar om pengar får en elev undervisning i hemmet – via webbkamera. Nu vädjar föräldrarna om hjälp av Skolinspektionen.

Familjens önskan är att dottern ska få börja på en friskola för elever som inte funnit sig tillrätta i det vanliga skolsystemet. Kommunen är beredd att betala för skolbytet, men inte så mycket som friskolan begär.
I väntan på en lösning stannar flickan hemma. Hon får varje vecka fyra timmars undervisning i engelska, matte och svenska. Kontakten med lärare sköts via internet.
"Att utrusta vår dotter med en billig webbkamera och tre kärnämnen känns som ett hån (...) Hur ska hon kunna uppnå målen för grundskolans läroplan och söka sig till nationellt gymnasieprogram när hon inte får undervisning i alla ämnen", skriver föräldrarna i sin anmälan till Skolinspektionen.
Sölvesborgs kommun anser inte att flickan behöver hjälp och vägrar därför skicka extra pengar till friskolan. Omkring 150 000 kronor per läsår skiljer mellan parternas bud.

111211

Utöver händelsen i Fredags så har helgen varit jätte bra! :) nu ska jag försöka sova även fast jag inte känner mig trött. Skola imorgon plus ridningen på kvällen. Stiger upp vid 7 imorgon så måste vara lite utvilad tills dess iallafall :)

Fredag. Händelse.

Ja. Angående det om i Fredags. Vet inte hur eller var jag ska börja. Vi (jag, Lizette och mamma) var påväg hem från stan och vi kör inom hela Norje. När vi kommer till ån så ser vi en lösspringande hund. Jag går ur bilen och försöker kalla in den men den vill inte. Jag försöker närma mig den men då flyttar den sig längre bort ifrån mig. Jag ser ljuset från en bil som kommer längs med en kurva precis på samma sida som hunden är på. Panik. Jag springer mot hunden för att få bort den där ifrån plus för att få den som kör bilen att stanna. Mamma varnar den andre föraren med att blinka med sina helljus. Jag försöker vifta med armarna för att få chafförens uppmärksamhet. Hunden och bilen är precis framför varandra. DUNK! Hunden slår i framsidan utav bilen och hamnar i mitten under bilen så hjulen når den inte. Direkt efter dunken skriker jag rätt ut och bara vänder på mig och springer åt andra hållet istället. Tårarna slutar inte rinna och Lizette kommer till mig och håller om mig. Samtidigt tittar mamma och den andre chaffören efter hunden. Efter en stund ropar mamma att dem inte ser hunden och att den kanske sprungit iväg. Den blev inte påkörd, troligtvis bara chockad. Vi letade efter den och hittade den inte. Jag kände igen hunden så vi åkte ner till den jag trodde var dess ägare. Pratade med den personen och deras hund var hemma. Men dem kände troligtvis den som ägde hunden och ringde ägaren. Och det visade sig att de var hundens ägare de kände. Vi hörde av oss till ägaren och berättade vad som hänt. Lördag morgon ringer ägaren vid 9, hunden kom hem igen vid 6 på morgonen. Inte alls skadad men chockad var den. Är oehört glad att den klarade sig!! och är så himla lycklig att jag har en underbar flickvän och en underbar mamma <3

111210

Har inte haft tid att skriva i bloggen nu i helgen. Ska spela spel med Lizette, mamma och mormor. Mysigt :) början utav Fredags kvällen var inte alls okej. Berättar det när jag orkar sätta mig ner och skriva ner allt.

JulmarknadJulmarknad Danmark
4 / 12 - 2011

                   
    

räddabarnslivijul

”Det pågår en tyst katastrof. En katastrof som varje dag dödar 21 000 barn under fem års ålder. De flesta barnen dör av näringsbrist, diarré eller andra sjukdomar. De dör av orsaker som med enkla medel skulle kunna förebyggas. Det som saknas är vaccin, medicin, rent vatten och näringsriktig mat. Saker som UNICEF kan leverera. Saker som vi tillsammans kan leverera.

Den här bloggposten är mitt sätt bidra. För i och med att jag publicerar den här bloggposten blir inte bara fler uppmärksammade på den tysta katastrofen utan dessutom innebär det att re:member skänker sex påsar av den nötkräm som UNICEF använder vid behandling av undernärda barn. Tre påsar nötkräm om dagen är allt som krävs för att ett barn som lider av undernäring ska kunna överleva.


UNICEF

111207

ändrat om på bloggen lite. klockan är nu halv 10 och jag ska stänga ner datorn. fixar nog mer med bloggen imorgon om jag hinner.

Tisdag

Tisdag. Känns ändå okej att vara i skolan. Försöker få mina arbeten på datorn klara. Slutar vid 13:45 idag. Ska hem till Lenny och Tess och ta ut Alva på en runda :) Imorgon slutar jag inte förens 15:40. Är segt med långa dagar.

bloggareförvarjeunge

Jag har blivigt "bloggare för varenda unge" och skulle verkligen uppskatta om Du också kunde bli det.

Varje dag, året om kränks och utnyttjas barn medan omvärlden tittar på – eller bort. Så skulle det inte behöva vara. Alla har vi ett val. Antingen gör du ingenting – eller så gör du någonting. Tillsammans kan vi förändra förutsättningarna för miljontals barn världen över.

Det går att skydda barn mot våld, övergrepp och exploatering. Det går att ge dem trygghet, utbildning och mat för dagen. Och det går att befria barn från ett liv som soldat, gatubarn eller prostituerad.

UNICEF, världens ledande barnrättsorganisation, finns på plats i regeringskorridorer, slumområden, flyktingläger och avlägsna byar och arbetar dygnet runt för att ALLA barn ska få den barndom som de har rätt till. Det handlar om så självklara saker som till exempel rent vatten, vaccin mot dödliga sjukdomar, bra hälsovård, skola och skydd mot våld, övergrepp och diskriminering.
(text från unicef. klicka på den översta bilden för att komma till unicef's hemsida)

UNICEF/Georgina Cranston


UNICEF/Donna DeCesare

throw yourself down and laugh


bild sedan i somras

111203

Lördag idag. pizza och bara relaxa. mysigt. ska titta på V.D också. försöker fixa hem dieselråttor och sjömansmöss också. vill så gärna se den julkalendern igen. och har köpt en julklapp till älsklingen min! :D så nu har jag fixat två julklappar till henne (a) jag längtar efter snön. regnet är TRÅKIGT!1th December

Ja. Första December idag. Snart är det julafton. Längtar tills snön kommer. Är så mysigt. Fast jobbigt att gå i skolan/åka någonstans om det är halt och mycket snö. Men jag älskar att fotografera på vintern. Det är så underbart :)
RSS 2.0